Χθες παίξαμε μπάλα

katsouranis-arthro_radicals
katsouranis-arthro_radicals

Δε συνηθίζω να γράφω για ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ειδικός και κρατάω τις κριτικές για τον εαυτό μου για πράγματα που δεν κατέχω. Βλέποντας όμως χθες το ματς, δε μπορείς να παραγνωρίσεις ότι αυτό που έβλεπες σε γέμιζε. Ακόμα και μετά την ισοφάριση, μιλώντας με φίλους, ήταν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και κανένας δεν είχε παράπονο.

Παίξαμε μπάλα. Κανονική. Αυτή που επιβάλει ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και τον άξονα. Αυτή που θέλει ανασταλτική λειτουργία, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι παίκτες και όχι οι μισοί μετά το 30′. Αυτή που έχει δύο κανονικά εξτρέμ, μπακ που ανεβαίνουν και αμυντικά χαφ που τους καλύπτουν στις επιστροφές με βοήθειες. Κάναμε όλα αυτά δηλαδή που κάνουν και οι άλλες ομάδες που διεδικδούν καλές εμφανίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά την in game διαχείριση, η είσοδος του Σάμαρη σε συνδυασμό με την απόφαση του Σάντος να βάλει το Χριστοδουλόπουλο, έδωσαν ταχύτητα και φρεσκάδα στην Εθνική, κάτι που ήταν κάτι παραπάνω από αντιληπτό. Οι παίκτες το πίστεψαν, βρήκαν τους χώρους και χτύπησαν τους Ιβοριανούς σε πολλές φάσεις.

Η ομάδα αυτή έχει ταλέντο, έχει μια μαγιά παικτών κάτω από 25 που μπορούν να την πάρουν στις πλάτες τους τα επόμενα χρόνια και αν ο Ρανιέρι μπορέσει να τους επιβάλει ένα ορθολογικό σύστημα, είναι ικανοί για μεγαλύτερα πράγματα στο Euro 2016.

Και κάτι ακόμα. Ο Σάντος, αυτός ο τύπος με το λαχούρι στον πάγκο και τις μανσέτες που ξεχειλίζουν έξω από το σακάκι, έκανε την υπέρβαση του. Η λογική «του» επέβαλε να βάλει στη θέση του Κατσουράνη το Τζιόλη και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη – χελώνα. Προτίμησε όμως να ρισκάρει με Καραγκούνη και Κονέ και του βγήκε. Ακόμα και όταν έπρεπε να γίνει η αλλαγή του Κονέ, έβαλε το Σάμαρη. Δεν ξέρω αν ήταν το δικό του «όλα για όλα» ή για στιγμιαία έμπνευση. Το σίγουρο είναι πως δικαιούνται να πάρει το credit. Όπως έπαιρνε και όλη τη γκρίνια για την εμμονή του στον Κατσουράνη.

Ελπίζω μόνο για την Κυριακή να έχει ήδη αποφασίσει να εμπιστευθεί εκ νέου το ένστικτο του και όχι την ποδοσφαρική του «λογική».