Η αλατιέρα ως σύμβολο ανάπτυξης και ευτυχίας

al
al

Σκέψου θετικά, δες την αλατιέρα… μισογεμάτη, σαν το ποτήρι στη γνωστή ρήση. Η Αριάδνη σάρωσε, κωλυσιεργίες, απερισκεψίες και ανεπάρκειες ξεγυμνώθηκαν, Δήμαρχοι και δομές εκτέθηκαν, κι όμως…!

Διαφωνώ με όσους λύσσαξαν με τον Μπουτάρη. Πόσα χρόνια είχες να δεις λευκό τοπίο συμπατριώτη Σαλονικιέ;

Εσύ κι εγώ δεν παραπονιόμασταν ότι έχουμε να δούμε χιόνι από το 1988 και το 2001; Αν θέλεις δρόμους και πεζοδρόμια αλμυρά σαν πρωτομαγιάτικα παντσετάκια, λευκό τοπίο δεν έχει, ξεκάθαρα.

Τί έγινε που μποτιλιαριστήκαμε; Περάσαμε χαλαρωτικά τρίωρα μέσα στα ΙΧ χαζεύοντας τις νιφάδες και ακούγοντας ραδιόφωνο, δηλαδή τί καλύτερο θα έκανες, θα προλάβαινες κάποια δουλειά ή υποχρέωση ρουτίνας την οποία τώρα απέφυγες δικαιολογημένα, ή θα σάπιζες σε κάποια οθόνη…

Γυμναστήκαμε με τα ακροβατικά που ήταν απολύτως απαραίτητα για να διασχίσουμε οδούς και πεζοδρόμια χωρίς να καταλήξουμε στο γύψο, οι πιο τολμηροί έκαναν σκι μέσα στην πόλη, στην Τούμπα, ακόμα και στη Νέα Παραλία.

Η αλατιέρα καθήλωσε και πάνω από 300 λεωφορεία του Οργανισμού Αιωρούμενων Σωματιδίων Θεσσαλονίκης, από τα 500 οχήματα κυκλοφόρησαν λιγότερα από 200. Το Power Plate που προσφέρουν στην πιο ανταγωνιστική τιμή παγκοσμίως δεν έλειψε, καθώς ο Σαλονικιός τις ημέρες αυτές διέθετε τις δελεαστικές εναλλακτικές της προηγούμενης παραγράφου.

Ανεπανάληπτες εμπειρίες μακριά από τη μονοτονία της καθημερινότητας, ακόμα και της κρίσης!

Γιατί συν τοις άλλοις, για 2-3 ημέρες ξεχάσαμε τον Τσίπρα, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, το νέο ασφαλιστικό και όλη την κακιά μας μοίρα… Πώς θα τα ζούσες όλα αυτά χωρίς βουλωμένη αλατιέρα και πετρωμένο αλάτι;

Η αλατιέρα έκανε καλό και στην υγεία. Εκατοντάδες ντελιβεράδες πήραν ρεπό κι έτσι κάθε Σαλονικιός απέφυγε να φάει αηδίες για δύο ημέρες. Η απουσία ντελιβεράδων από τους δρόμους αποτέλεσε αιχμή του δόρατος της αντιΜπουταρικής ρητορείας για πολλούς, ωστόσο η αποτοξίνωση για εμάς και η λίγη ξεκούραση για αυτούς χαρακτηρίζονται με θετικό πρόσημο σε πείσμα της αξιολόγησης.

Κύλησε χρήμα στην αγορά.

Οι συμπολίτες μας που πουλάνε αντιολισθητικές αλυσίδες έβγαλαν καλό μεροκάματο. Επιπροσθέτως, η αλατιέρα φρόντισε με το κυκλοφοριακό έμφραγμα να μην μπορείς να πας μακριά για αλυσίδες και έτσι να ενισχύσεις το τοπικό κατάστημα. Εκεί συνάντησες και 15 γείτονες που είχες καιρό να δεις. Εξίσου καλό μεροκάματο έβγαλαν και οι λαμαρινάδες από εκείνους που σνόμπαραν τις αλυσίδες. Με το πρώτο φως του ήλιου κύλησε άφθονο χρήμα και στα πλυντήρια αυτοκινήτων.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το ρευστό που κύλησε στον κλάδο των υδραυλικών καθ’ όλη την επέλαση της Αριάδνης λόγω σπασμένων σωλήνων και παγωμένων λεβήτων, σαφώς μιλάμε για έναν οικονομικό οργασμό σε όλη την πόλη!

Ξεσκουριάσαμε, μην κράζεις τον Δήμαρχο, σκέψου θετικά, δες την αλατιέρα μισογεμάτη.

Το κείμενο προφανώς αποτελεί αυθόρμητη, χιουμοριστική προσέγγιση της όλης εμπειρίας, παραμερίζοντας για λίγο το γεγονός ότι ένα χαμηλό βαρομετρικό παραλύει μια Ευρωπαϊκή πόλη, θέτοντας σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, ασθενείς, την οδική κυκλοφορία, τη λειτουργία των σχολείων, τη δυνατότητα επέμβασης ασθενοφόρων, Πυροσβεστικής, Οδικής Βοήθειας, Αστυνομίας και κάθε είδους οχήματος έκτακτης ανάγκης. Ας διδάξει η εμπειρία ώστε την επόμενη φορά, σε όσα χρόνια κι αν είναι αυτή, να κρατήσουμε μόνο το σκι στην παραλία και όχι στις λεωφόρους.