Μια ιδέα που αλλάζει τις διακοπές

afierwma-01
afierwma-01
Μιλάει 6 γλώσσες, φιλοξενεί μέχρι σήμερα 7 περιοχές και είναι δημιούργημα νέων ανθρώπων. Πόσα άλλα στοιχεία χρειάζονται για μια συνταγή επιτυχίας; Κάνοντας σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (7-9/6), πέσαμε πάνω στο terrabook.com. Δεν πρόκειται για άλλο ένα τουριστικό site αλλά για ιδέα που έγινε πράξη σε μία εποχή που δικαιώνει όσους τολμούν.

Το terrabook πηγαίνει τον κλασικό τουριστικό οδηγό που μοίραζαν παλιά οι εφημερίδες, ένα βήμα παρακάτω. Όλη του η φιλοσοφία συνοψίζεται στα βασικά συστατικά του ονόματος του, το οποίο προέρχεται από το λατινικό terra (γη) και το βρετανικό book (βιβλίο) και ως ιστοσελίδα έχει στόχο να δώσει στον επισκέπτη με εύκολο τρόπο, μοναδικές εικόνες και λεπτομέρειες για την περιοχή που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τις κλασικές τουριστικές σελίδες, είναι το δυναμικό του περιεχόμενο, το οποίο ανανεώνεται συχνά και προέρχεται από ανθρώπους που ζουν όλες αυτές τις περιοχές και γνωρίζουν μοναδικά μυστικά. Με μια γρήγορη ματιά, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικούς χάρτες, μοναδικές φωτογραφίες από τις περιοχές που προβάλλονται ενώ έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, διασκέδαση, πολιτιστικά events και φυσικά παραλίες κάθε λογής. Από αυτές για τους πιο κοσμικούς… μέχρι ερημικά μέρη για να μείνετε μόνοι με το άλλο σας μισό.

Μιλάει 6 γλώσσες, φιλοξενεί μέχρι σήμερα 7 περιοχές και είναι δημιούργημα νέων ανθρώπων. Πόσα άλλα στοιχεία χρειάζονται για μια συνταγή επιτυχίας;

Πίσω από την ιδέα της ιστοσελίδας όμως, κρύβεται η δίψα μερικών νέων ανθρώπων για καινοτομία. Το terrabook.com αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον σημαντικές προσπάθειες να παρουσιαστεί σε τόσο εξειδικευμένο βαθμό το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής και παράλληλα για πρώτη φορά δίνει την ευκαιρία σε τόσους επαγγελματίες του χώρου, να απευθυνθούν άμεσα στις ξένες αγορές. Είναι ουσιαστικά ένα πρώτο εγχείρημα να αναζητήσουν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες το διεθνές κοινό, καθώς ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας κάθε επιχείρησης που συμμετέχει.

Ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, μοναδικές παραλίες, έρημα νησάκια, γιορτές πολιτισμού ή ακόμα και πληροφορίες για το που να πάτε αν σας πιάσει λάστιχο… περιλαμβάνονται μέσα στις αμέτρητες σελίδες του terrabook.com, το οποίο τη φετινή σεζόν κάνει ουσιαστικά ντεμπούτο στα τουριστικά δεδομένα της Ελλάδας, αλλάζοντας τη φιλοσοφία γύρω από τους on line τουριστικούς οδηγούς.

Όλη η γνώση που αναζητάτε λοιπόν για τις φετινές διακοπές ή τις μικρές εξορμήσεις, είναι πλέον μόνο μερικά κλικ μακριά…

Α! Και σε περίπτωση που χαθείτε ψάχνοντας τον προορισμό σας, έχει και τις συντεταγμένες για το GPS…Δοκιμάστε το λοιπόν, υπεύθυνα!