Περί αποφάσεων

think-do2
think-do2

Κι έρχονται πάντα κι εκείνες οι στιγμές που καλείσαι να πάρεις κάποια απόφαση. Κάποια απόφαση σχετικά με το μακρινό ή το άμεσο μέλλον.

Κάποιες από αυτές θα σε επηρεάσουν άμεσα και κάποιες με τρόπο που δεν θα γίνει αντιληπτός για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ζωή σου. Κάποιες θα αφορούν εσένα και κάποιες άλλους ανθρώπους. Κάποιες θα τις πάρεις εσύ και κάποιες θα τις πάρουν άλλοι για εσένα.

Αυτές που δεν είναι δική σου επιλογή είναι οι πιο εύκολες. Ναι προφανώς το να έρχεσαι προ τετελεσμένου δεν είναι και η πιο διασκεδαστική ή ευχάριστη κατάσταση. Αλλά συμβαίνει. Και όταν συμβεί απλά πρέπει να είσαι συγκροτημένος και να το αντιμετωπίσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Κι έρχονται πάντα κι εκείνες οι στιγμές που καλείσαι να πάρεις κάποια απόφαση. Κάποια απόφαση σχετικά με το μακρινό ή το άμεσο μέλλον
Τα ζόρια έρχονται όταν είσαι εσύ αυτός που θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα σε επηρεάσει. Γιατί το να κάνεις μια επιλογή που θα επηρεάσει κάποιον άλλον πρωτίστως και όχι εσένα είναι πάλι εύκολο. Αλλά τι γίνεται όταν θα είσαι εσύ ο αποδέκτης των συνεπειών της απόφασης σου;

Τις φοβάμαι τις αποφάσεις. Τις τρέμω για την ακρίβεια. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις το ακριβές αποτέλεσμα. Δεν ξέρεις όχι μόνο πως οι άλλοι θα αντιδράσουν σε αυτές αλλά ούτε καν πως εσύ ο ίδιος θα αντιδράσεις. Γιατί είναι δύσκολο να προβλέψεις καταστάσεις, ειδικά όταν είσαι μέσα σε αυτές και όχι ένας απλός αντικειμενικός παρατηρητής.

Θάρρος λένε ότι θέλει. Δεν ξέρω. Δεν τους πολυπιστεύω αυτούς που τα λένε αυτά. Ίσως η φαντασία να είναι πιο σημαντική τελικά.