Σαμοθράκη: Παράδεισος ή Ζούγκλα;

© Flickr: giorgos tsipos© Flickr: giorgos tsipos

Κοντεύει Δεκαπενταύγουστος και οι περισσότεροι χαλαρώνουν το πνεύμα τους. Εκ των πραγμάτων οι ρυθμοί μειώνονται. Εξάλλου είναι ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Μια ολιγοήμερη απόδραση είναι σωτήρια για όλους. Φορτίζει τις μισοάδειες μπαταρίες μας και δίνει δύναμη για τη σαιζόν που έρχεται. Η Ελλάδα έχει αμέτρητες επιλογές για χαλάρωση, όπως και η Ευρώπη φυσικά. Μία από αυτές είναι το νησί των Κάβειρων, η Σαμοθράκη.

Η Σαμοθράκη, είναι το νησί με την υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, πλην Κρήτης και Εύβοιας φυσικά. Η φύση της έχει μείνει άθικτη για αιώνες και στην ατμόσφαιρα ακόμη υπάρχει η αίσθηση ότι οι αρχαίοι μύστες των Κάβειρων βρίσκονται εκεί. Η μορφολογία του εδάφους με τις βάθρες και το ανεξερεύνητο βουνό δίνουν μια άγρια ομορφιά και προκαλούν να εξερευνήσεις κάθε σπιθαμή του νησιού. Πρόκειται, για ένα νησί με πλούσια πανίδα και χλωρίδα που μας πάει πίσω στην αρχαία εποχή.

Με άλλα λόγια η φύση της Σαμοθράκης είναι μια ζούγκλα εκτός τροπικής ζώνης.

Είναι όμως αυτή η ζούγκλα άγρια και αφιλόξενη; Διώκει κάθε επισκέπτη; Η απάντηση είναι όχι.

Η Σαμοθράκη έχει τη βλάστηση της ζούγκλας αλλά και την ομορφιά και τη χάρη του Παραδείσου. Η ίδια η φύση σε προκαλεί να γίνεις κομμάτι της. Αυτή η απόκοσμη αίσθηση, σε κάνει να αναθεωρήσεις  το νόημα της ζωής σου. Σου δημιουργεί μια απρόσμενη ευχαρίστηση και μια χαρά που δε θες να τελειώσει ποτέ.  Η ομορφιά της φύσης, συμπληρώνεται από την φιλοξενία των ανθρώπων και από το εκλεκτό φαγητό (ψάρια και ντόπιο κατσίκι σούβλας). Μια πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων και αισθήσεων.

Κάπως έτσι ζεις το μαγικό κόσμο της Σαμοθράκης. Μια επίσκεψη θα σε πείσει.

Καλό Καλοκαίρι!